top of page

Behandelingen met grote voorzorg

Hier geef ik wat uitleg over massagetherapien die met grote voorzorg behandeld worden.

Dit wordt steeds besproken vooraf,  verder vertel ik meer hoe ik tewerk ga en wat je kan verwachten van deze massage.

deep-back-massage-oil-500x450.jpg

Veel mensen volgen kine voor hun kwetsuur te behandelen. Er is natuurlijk een verschil tussen kine en massagetherapeut. Een kinesist werkt vooral op de mobiliteit van jou spieren en gewrichten en zal niet zo zeer een massage gaan uitoefenen. Daarvoor zijn er massagetherapeuten die werken voornamelijk op het losmaken en versoepelen van jou spieren. Waardoor jou bewegelijkheid nog beter zal worden. Hiervoor gebruik ik warme amandelolie en masseer ik de spieren in de vorm van een ontspannende massage. Bedoeling is toch wel dat je na de sessie heel wat minder pijn zou hebben. Dit alles wordt vooraf besproken. Ik werk momenteel ook samen met kinesit osteophaat  Ellen Uyttenhove te Hansbeke.

Opvolging en nazorg kine

neck-radial-1024x768_edited.jpg

Shockwave triggerpoint therapie is een techniek die gebruikmaakt van schokgolven om de pijn in je lichaam te verminderen. De techniek volgt het principe van een niersteen-verbrijzelaar. Een apparaat stuurt geluidsgolven via je huid naar de plaats die moet behandeld worden. Daardoor verbeteren niet alleen je lokale pijnklachten maar ook de algemene bloeddoorstroming en stofwisseling in je lichaam.

Omdat ESTW, ofwel extracorporale shockwave therapie, eveneens de helende kracht van je eigen lichaam stimuleert, wordt deze techniek vaak gebruikt bij chronische klachten en hardnekkige aandoeningen. Meestal is er zelfs al na enkele sessies een verbetering van je klachten merkbaar.

Shockwave-Triggerpoint

massage

bottom of page